www.golfiq.se

- Vi gör din golf e
nklare!

Telefon/Fax: 0612-104 45    E-butik: www.shoppingiq.se 
Återfrsj: www.extrapro.se

Golf-katalog   Golf-produkter     Inlärning    Länkar    Om oss  
 

Förenkla och förbättra din puttning

Det snabbaste sättet för en nybörjare eller ett heltidsproffs att sänka sin score är att förbättra sitt närspel och i synnerhet puttningen. Puttningen står för ca 40% av den totala scoren om man är en duktig spelare. Problemet med att träna puttning är att det ofta blir för stor skillnad mellan tränings-förhållanderna och tävlings-förhållanderna. När du tränar och är mer avslappnad så blir tekniken i rörelsen inte lika "viktig", dvs när du är mer avslappnad kan kroppen göra små korrigeringar som gör att du kan sänka många "sämre" puttar. När det blir allvar så blir du ofta lite mer spänd och då blir tekniken mycket mer utslagsgivande, dvs när du är spänd så kan inte kroppen göra sina små korrigeringar som den kunde göra när du tränade. Då blir resultatet ofta mycket sämre.

puttningputtningshjälpmedelputtningputtningshjälpmedel

Vad du kan göra för att råda bot på dessa problem är att göra putt-träningen svårare. Du kan med andra ord minska träffytan i puttern, minska målen dit du puttar osv. Då blir träningen lite mer tävlingslik dvs tekniken blir mera utslagsgivande.

Skillnader mellan duktiga och mindre duktiga puttare

När man jämför en duktig puttare med en mindre bra puttare, så ser man många skillnader. En av de allra viktigaste skillnaderna är skillnaden i rull i bollen som de ger bollen. En duktig puttare ger bollen lite överskruv på bollen, som gör att den rullar både längre och stabilare än en mindre duktig puttare. Detta gör också att längdkänslan ofta är mycket bättre hos den duktiga puttaren, för tekniken är så mycket bättre. En annan stor skillnad är tempot i rörelsen. En duktig puttare försöker inte slå till bollen utan har ofta en mjuk och accelererande rörelse genom bollen.

Många av de bästa puttarna använder de större muskelgrupperna när de puttar, dvs axlarna och överkroppen, de har en modern pendelrörelse. De större muskelgrupperna är mindre känsliga för "nerver". Använder du mycket händer och armar i puttrörelsen så är du mycket mer beroende av att kunna slappna av för att få bästa möjliga resultat.

Rätt svingplan i puttrörelsen

Förutom vilka muskelgrupper du använder när du puttar så är också "svingplanet" du svingar puttern i baksvingen och framsvingen mycket viktigt. Precis som golfsvingen har ett plan, beroende på vilken klubba du har, så har även puttningsrörelsen ett optimalt plan. Du ska sträva efter att ha en så naturlig puttrörelse som möjligt, dvs där du använder så få kompensationer som möjligt. Vi har ett antal olika puttningshjälpmedel som hjälper dig att få en naturlig och effektiv puttrörelse, dvs du använder det riktiga "svingplanet" när du puttar.

Det absolut bästa och mest använda på tourerna är Putting Arc, det änvänds av över 600 st golfproffs världen över, för det är effektivt och enkelt att använda och påverkar inte bollen på något onaturligt sätt, bollen ligger naturligt på marken.

Bra puttningshjälpmedel som förbättrar din puttning

Här hittar du några puttningshjälpmedel som förenklar och förbättrar din puttning:

Se golftillbehör som kan förbättra din puttning

Här hittar du golf-tillbehör som gör att du sparar tid på greenen och tränar mer effektivt:

Bra golffilmer som förbättrar din puttning:

Här hittar du några bra golffilmer som förbättrar din puttning:

Besök kategorin puttning i butiken: puttning golfhjälpmedel golftillbehör golffilmer
 

första-sidan     golf-produkter     golf-artiklar      golfbutiken      återfrsj
 

Hemsida: www.golfiq.se
E-butik:
www.shoppingiq.se
Telefon: 0612-104 45
Copyright, all right reserved